Zeleninová polévka

31. října 2007 v 8:41 | Majda |  Recepty
Zeleninová polévka

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

0.4 kg brambor | 2 žluté papriky | 3 pórky | 1/2 kg rajčat | 1 stroužek česneku | 2 lžíce oleje | 1 l vývaru zMAGGI Zeleninového bujónu | 100 g zavářkových těstovin | 100 g hrášku | 2 lžíce kysané smetany | sůl | pepř | 1 lžíce strouhaného parmezánu

Příprava:

Oloupeme brambory. Rajčata spaříme a sloupneme slupky. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, jen pórek pokrájíme na kolečka. Oloupeme a nasekáme česnek.

Do hrnce nalijeme olej. Rozpálíme ho a opečeme na něm zeleninu. Podlijeme ji vývarem z MAGGI Zeleninového bujónu a vaříme přibližně 12 minut. Asi po 5 minutách přisypeme hrášek a těstoviny. Mírným varem polévku dovaříme.

Hotovou polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a sladkou papriku. Porce nalijeme do talířů a posypeme strouhaným parmezánem a zdobíme sekanou pažitkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama